Hai... ari ni saya buat kek sarang semut tuk adjust bahgian mane yg tak cantik sebelum ni. Nak jadikan citer teringat masa dulu2 buat kek ni, jenuh jugak lah nak jadi~ tak bersaranglah tengah dialahh ( x berlubang tengah dia ) ~ kat tengah2 loyang tengelam dan mcm2 lagi lah problem. Tapi bila dh jadi, teramatlahh senang buatnye.. sesuai dibuat minum petang, kenduri-kendara tuk jamu sedara mara. Dan resepi asal pn saya kena adjust coz terlalu manis sangat dan terlebih tepung, biasalah bila ambik resepi kat orang, kadang2 terlebih dan terkurang. Saya pn dah tak ingat kat siapa yang bagi resepi ni, dah lama sangat...texture kek ni pn very moist n rasa manis2 buah n x muak bila dimakan****
~bila bersarang dalam kek ni dari atas hingga ke bawah baru jadi namanye... bukan bahagian tengah sahaja tu memang tak jadi lahhh..~
~ni gambar contoh adunan yang belum dibakar~
Tiada ulasan:
Catat Ulasan